Årets Sime djupdyker i framtidens hälsa med världsledande experter som författaren Robin Farmanfarmaian, Val Spiridonov – den första patienten att genomgå en huvudtransplantation, Kings VD Riccardo Zacconi och en 13-årig fysiker som spås bli nästa Elon Musk. Agendan för 2016 är en kombination av de stora frågorna som berör oss alla och de digitala verktyg vi behöver för att ligga steget före.
Sime Stockholm, norra Europas ledande event om hur digital teknologi förändrar hur vi arbetar, lever och leker går av stapeln 15–16 november på Cirkus. Sime Stockholm skapades redan 1996 för att sprida kunskap om digitala möjligheter baserad på en tro att framtidens välstånd byggs genom teknologi och entreprenörskap, och att digitaliseringen skapar ett mer transparent och rättvist samhälle.
Skenande tech-värderingar
2016 är ett år som skapat mer värde inom teknologisektorn än någonsin tidigare med ett växande antal så kallade Unicorns (entreprenörsföretag värderade till mer än en miljard dollar), som utmanar de traditionella industrijättarna. Ett år där det blivit tydligt att framtidens hot inte kommer från traditionella konkurrenter, utan från snabbväxande teknologibolag som ger sig in i allt fler områden.
På Sime får publiken bland annat träffa Kings VD Riccardo Zacconi och andra ”Unicorn-grundare” och får en spännande inblick i hur ledande snabbväxande bolag skapas.
Politisk turbulens driven av sociala medier
2016 är också ett av de mest turbulenta åren i modern tid, där den politiska pendeln svänger med sociala medier som verktyg. Sime sker strax efter det amerikanska valet som riskerar att kasta oss tillbaka till det kalla krigets dagar med protektionism och radikala idéer i framsätet. I den världen blir Internet och digitalisering ännu viktigare frågor på den globala agendan. Simes program kommer därför att vara en kombination av de stora frågorna som berör oss alla, såväl professionellt som individuellt, samt innehålla digitala verktyg som vi behöver för att ligga steget före.
För att bättre förstå teknologins roll i en allt mer komplex värld har Sime bjudit in CNN:s teknologiredaktör Laurie Segall som tillsammans med Ola Ahlvarsson leder två dagars program på Cirkus med 60 talare. Vi möter även Vita huset-veteranen och Hillary Clintons talarcoach, Richard Green som ger oss en unik inblick i det amerikanska valet som just gått av stapeln.
Framtidens Elon Musk? För första gången i Sverige!
För första gången får den svenska publiken även träffa underbarnet och fysikern Max Loughan som trots att han är 13 år jämförs med genier som Teslas Elon Musk. Han kommer att presentera sin uppfinning som spås vara en del av nyckeln till framtidens elförsörjning, en batterilös lampa som alstrar energi ur elektromagnetisk strålning i luften (samtidigt som han bevisar att åldern inte spelar någon roll om man via nätet har tillgång till all världens kunskap).
Framtidens hälsa och ett gripande levnadsöde
Sime djupdyker i framtidens hälsa med världsledande experter som författaren Robin Farmanfarmaian. Publiken möter även entreprenören Val Spiridonov, som skapat den första intelligenta rullstolen. Val som är svårt handikappad och döende i en obotlig sjukdom är även den första patienten som kommer att genomgå en huvudtransplantation där hans huvud transplanteras till en frisk (hjärndöd) kropp i en mycket omtvistad och kontroversiell operation.
och en kavalkad av spännande talare
Andra medverkande är spännande ledare som kommunikationsvirtuosen Lottie Knutsson, landslagscoachen Pia Sundhage, Robotics-professorn Danica Kragic och Grammy-vinnaren Imogen Heap som, förutom att göra Harry Potter-musiken, går i bräschen för att gifta ihop teknologi och musik.
Sime som traditionsenligt går av stapeln på Cirkus kommer förutom programmet på stora scenen arrangera fyra parallella event som behandlar ämnen som Virtual Reality, Framtidens marknadsföring, Intraprenörskap och Framtidens hälsa. Dessutom erbjuds 16 workshops med inbjudna (internationella) experter i vad som kommer att bli det största Sime någonsin.
Se årets alla talare här: http://sime.nu/stockholm/speakers/
Vad är Sime?
Sime är skapat för att sprida kunskap om digitala möjligheter. Sime arrangerar Sime Stockholm, Sime Miami, Sime Next Generation (för ungdomar 13–17 år), Sime Consciousness (om den inre resan mot bättre ledarskap), Entreprenörskollo samt ett antal mindre event med branschledande partners. Sime är även ägare och en av grundarna till Epicenter, Stockholms digitala innovationshus.
Vem går på Sime?
Sime är för företagsledare och för de som är intresserade av hur teknologisamhället förändrar hur vi arbetar lever och leker. Av de ca 1800 deltagarna är ca 400 internationella gäster intresserade av ”Silicon Valhalla”. Av de svenska gästerna är ca 400 företagsledare, 300 marknadsförare, 200 IT professionals, 300 entreprenörer, 200 rådgivare och aficionados.